Cum a fost 2021? Am tot amânat întrebarea aceasta, pentru că nu pot să pun o etichetă  clară pe acest an. A fost ….ciudat! Cel mai amestecat an din viața mea. Am atâtea motive să fiu recunoscătoare pentru experiențe la care nici nu visam acum un an, dar am avut și un șir lung de provocări, din care habar nu am cum am scăpat.

Așa am trăit tot anul, când sus, când jos, iar acum la final zâmbesc și mă minunez de mine, de câte am mai învățat și anul acesta.

Am recunoștință sinceră pentru cum am simțit că Cineva m-a împins înainte cu orice preț, deși uneori am ales greșit. Măcar anul acesta nu m-am mai încăpățânat în iluziile mele, m-am întors mult mai repede ca alte dăți din drumuri greșite. Oare așa arată maturizarea aia mult trâmbițată?

Nu știu alții cum sunt, dar la mine maturizarea are legătură clară cu ieșitul din obiceiul de a croi poveșți cu sclipici pe oameni, pe situații, pe realitate. În atâtea belele m-a băgat acest talent, că ai fi zis că am învățat ideea. Dar nu și nu, eu recidivez când mă aștept mai puțin.

Și anul acesta am reușit să mă întorc la plăcerea mea nr. 1, să croșetez pe oameni, care bieții de ei, nici nu știau în ce s-au băgat. Cum zice Daiana mea, la serile de yoga, mă trezesc că văd în cineva un potențial măreț, suflet captiv în cine știe ce nefericiri adunate de o viață, și arunc cu sclipici, cu praf de zâne să transform broscuța rătăcită, să îi pun aripi de pasăre phoenix și să trăiască domnule la potențialul lui maxim, că doar oricine are chef să lupte pentru evoluția lui. Dar dacă îți bagi nasul în evoluția omului, ți-o iei cu succes. Așa că una dintre învățăturile anului 2021 este tot cea a conectării cu realitatea. Pe viitor vreau să rezist mai bine tentației de a confecționa povești pe spinarea oamenilor, pe situații, pe realitate. Așa mă feresc sigur de dezamăgiri și am șanse mai mari la surprize plăcute.

Ce a fost senzațional in 2021?

Conexiunea cu fata mea adolescentă, experiențele neașteptate trăite împreună.

O să ținem minte pe vecie plimbările de pe malul oceanului, aroma străzilor din Porto, pe care le-am descoperit împreună, cu uimire de copil, sau măreția Domului din Milano, pe care Inia îl desena, în timp ce eu ascultam zarva oamenilor veseli și mulți, de care îmi era așa dor, sau fiecare secundă trăită intens pe străzile Parisului. Sunt atât de recunoscătoare pentru aceste experiențe, care ne-au fost oferite în dar de oameni dragi din familie, că nici nu mai contează așa tare ce ne-a fost greu anul acesta.

Ce a fost neașteptat?

Cumva am reușit anul acesta să echilibrez relații din trecut, care îmi produceau permanentă durere, și deși nu știu sigur cum am făcut asta, sunt recunoscătoare și simt că mă duc în 2022 mai liberă și mai deschisă pentru noi începuturi.

Profesional am trăit intens, ca și anul trecut, și multe am mai dus la bun sfârșit, iar asta mie îmi dă mari satisfacții și energie să construiesc și în viitor mai multe. Recunoscătoare oamenilor din jurul meu!

Ce am făcut însă cu mare spor și în 2021 a fost “curățenia”, începută anul trecut. Dacă anul trecut am învățat să văd abuzurile din viața mea și să încep să spun NU, când îmi ajungea cuțitul la os, anul acesta bulgărele s-a rostogolit mai mult și a luat cu el oameni, pe care îi “căram” după mine cu succes, închizând ochii la tot ce nu era sănătos pentru mine. Doare curățenia asta, dar știți ce am inceput să simt din plin? Că dacă faci loc și lași să plece din viața ta oamenii “toxici”, vin repede oameni care sunt o prezență benefică și cu care ai șansa să construiești relații sănătoase. Pentru acești oameni minunați, care au intrat în viața mea sunt profund recunoscătoare. Vă îmbrățișez cu drag pe toți! ❤️

Și mai las aici o mare mulțumire pentru Felix și Florian, oameni dragi care au reușit ce nu au reușit câțiva psihologi lăudați, cu care am făcut ani buni de terapie. Am învățat multe de la ei la cursul de mentalitate deschisă, dar cel mai important este că am învățat să ascult cu adevărat! E ceva ce cred că mi-ar fi salvat multe relații în anii trecuți, e ceva ce mi-ar fi conservat multă energie, până la 44 de ani. Sper să am puterea să dezvolt în fiecare zi din viață, acest dar!

Și lista de învățături și recunoștințe poate fi mai lungă, dar mă opresc aici și mă uit în zare către noul an.Îmi vine să fac ca anul trecut și să nu îl încarc cu așteptări. Să îl rog doar să fie blând cu mine și să îmi aducă ce crede el că îmi folosește, căci abia m-am învățat să trăiesc fără mari planuri, să trăiesc în prezent și să mă bucur cu adevărat de orice este benefic pentru mine și fața mea.

Îți dau o îmbrățișare caldă 2021 și te las să te duci, și îmi aștern un zâmbet pe inimă în așteptarea lui 2022!