Cand era Inia mea mica, vorbeam des cu tatal ei in engleza, ca sa o starnim sa invete rapid limba engleza. Apoi vorbeam in engleza intre noi, cand voiam sa nu priceapa prea bine discutii mai complicate de adulti. Apoi ne-am trezit ca amestecam limba romana cu engleza in mod automat si ca la un moment dat ne corecta ea la engleza, daca faceam greseli. 🙂

Ne-am felicitat deci ca ea a fost foarte buna la engleza destul de repede, dar am ramas cu romgleza in casa si mai fa tu campanie pentru limba romana curata, cand ai ajuns sa si gandesti unele cuvinte mai mult in engleza, de la atatea filme si texte in engleza din online. De ceva vreme Inia este o adolescenta tipica si cand se aduna fetele pe la ea, ma simt eu cu totul in afara discutiilor. Vorbesc numai in amestecul de engleza cu fraze din filme sau versuri din melodii si chiar nu mai inteleg nimic. Vorbesc linistite de fata cu noi adultii, se distreaza si noi nu pricepem chiar nimic.

Iar din mesajele scrise de pe telefon nu intelegi nici macar sensul cuvintelor din engleza. Acolo emoticoanele sunt insirate ca niste margele pe ata, nu au sensul cu care suntem noi adultii invatati si nici spionii cei mai buni nu le-ar gasi sensul adevarat. Am tot incercat sa negociez cu fata mea o traducere macar partiala a mesajelor, mai ales ca rade de noi adultii, de cate ori folosim cate o inimioara sau un pupic ca pe un mesaj dragalas.

Vazand ca am ajuns deja cam departe unii de altii – copiii de astazi si adultii de orice varsta, m-am bucurat tare sa fac parte din echipa care sarbatoreste pe 31 august Ziua Limbii Romane. 6 ore de live pe facebook Itsy Bitsy si la radio o sa faca din limba romana ceva care merita pastrat cu drag in viata oricarui roman.

Va invit sa va luati alaturi copiii si sa va conectati la sarbatoarea Zilei Limbii Romane, pe 31 august, de la 16:00 si sa va bucurati de joaca si informatii frumoase despre Romania, pana la ora 22:00:

https://www.facebook.com/events/359309801894716

Ne vedem cu drag alaturi de parinti si copii de peste tot din lume!

Evenimentul este organizat de Asociatia Parintilor Isteti cu sprijinul Itsy Bitsy FM si RePatriot.