Mi-am revazut sora dupa 2 luni si mi-a lipsit mult ceva… Mi-am revazut prietena, dupa 2 luni de scancete in miez de noapte pe zoom si a fost altfel… M-am intalnit speriata pe strada cu vecina, care imi e draga si nu am stiut ce sa fac cu mainile… M-am intalnit la radio cu cate un coleg drag si mi s-a strans la propriu stomacul, pentru ca nu am avut voie sa fac ceva ce ma defineste ca om. Cand toata lumea a sarbatorit marea eliberare eu am simtit cu adevarat ca mi s-a furat ceva!

Dupa doua luni in care m-am tinut tare, m-am reinventat, mi-am regasit bucati din mine, in care am cautat motive sa iau totul ca pe o mare lectie, de care toata planeta avea nevoie, abia acum am realizat ce mi-a furat cu adevarat virusul incoronat…

Mi-a furat imbratisarile, pe care le iubeam, le promovam, le ofeream din tot sufletul oamenilor buni, de care viata mea este plina! Stiti acele campanii #FreeHugs in care “imbratisarile sunt destinate sa fie acte aleatoare de bunatate – acte dezinteresate efectuate doar pentru a-i face pe ceilalti sa se simta mai bine?” Eu le-am iubit si cumva le-am practicat la nivel micro in viata mea atat de mult, incat acum nu stiu cum sa traiesc fara!!

Cat am stat in casa a fost usor, dar cand am inceput timid sa ma intalnesc cu cate un om drag am realizat ca eu nu stiu sa opresc din priviri o intentie de imbratisare, ca eu simt cum ma rup in interior cand nu pot lua in brate cu tot sufletul pe cineva de care mi-a fost dor, ca eu nu stiu sa traiesc intr-o lume fara imbratisari!

Eu nu stiu sa zambesc decat cu tot sufletul, eu nu stiu sa stau cuminte in carcasa mea cand oamenii cu suflete zdrobite de singuratate incep sa fie prin preajma mea! Eu nu stiu sa nu iau in brate un om pe care il simt ca are nevoie de putina caldura, fara niciun scop si fara niciun pret! Mereu m-am incarcat din imbratisarile oamenilor si mereu am oferit din tot sufletul imbratisari!

Stiu si toata teoria stiintifica despre puterea imbratisarilor, caci in ani m-am si documentat:

– Imbratisarile reduc stresul;

– pana la COVID 19 stiinta spunea ca: “in a study of over 400 adults, researchers found that hugging may reduce the chance a person will get sick. The participants with a greater support system were less likely to get sick.” . Acum iti pot aduce moartea aceste imbratisari!!

– imbratisarile cresc starea de sanatate a inimii;

– imbratisarile reduc frica;

– imbratisarile reduc nivelul durerii;

– imbratisarile te ajuta sa comunici mult mai bine cu ceilalti!!

Si sunt mii de studii despre acest gest simplu, omenesc de care eu acum trebuie sa ma dezvat ca sa pot iesi in siguranta printre oameni, in lunile multe care vor urma!

Asa ca o sa ma rog public de toti prietenii mei, sa ma ajute o vreme sa NU ii imbratisez, sa fie ei cei care imi ingheata intentia de a-i lua in brate cu dor, pentru ca eu inca nu am invatat sa traiesc asa!